Zwart op Wit Communicatie

Ik vind verhalen in mensen & organisaties


Ome Wim en het Storytelling Gilde

 
 
 
 
 
 
 
Ik kom uit een familie van zangers en verhalenvertellers. Als mijn Ome Wim aankondigde ‘ik ga een verhaal vertellen’ hield iedereen meteen op met waar hij mee bezig was, pakte een stoel en ging in de kring zitten. Ome Wim kreeg een glaasje ingeschonken, stak zijn bolknaak aan en begon aan zijn verhaal. Wij luisterden ademloos toe, ook al hadden we het verhaal al eerder gehoord en wisten we dat hij misschien net zo veel verzon als dat er waar was.
 
Al heel jong dus kende ik de magie van een goed verhaal. Dat gegeven, en het feit dat ik zo veel van lezen en boeken houd, maakte dat ik ervoor koos om het schrijfvak in te gaan.
 
Sinds kort ben ik lid van het Storytelling Gilde. Een club van zo’n dertig ervaren communicatieprofessionals die allemaal op hun manier bezig zijn met toepaste storytelling storytellinggilde.nl
Mensen die net als ik geraakt zijn door de magie van een goed verhaal.
 
Een hele leuke groep mensen met een stevige dosis ervaring die samen de verantwoordelijkheid nemen om toegepaste (of business) storytelling in Nederland verder te ontwikkelen.
 
Dat doen we door samen te sparren, kennis te delen en te onderzoeken wat goede business storytelling is en vraagt. We willen de kwaliteit en het effect van storytelling inzichtelijk en zichtbaar maken, onder meer door verbinding te leggen met de wetenschap.
 
De eerste bijeenkomst van het Gilde die ik bijwoonde, gaf me direct heel veel energie en nieuwe inzichten. Ik ga hier veel leren, dat weet ik nu al, en – hopelijk – ook wat brengen. Mijn jarenlange ervaring in het ‘vangen’ en schrijven van verhalen en de wetenschappelijke inzichten die ik heb opgedaan bij de aanloop naar mijn promotie-traject, bijvoorbeeld.
 
Nieuwsgierig naar het Storytelling Gilde? Op de website staan veel mooie praktijkcases. En bijvoorbeeld ook een artikel over de actuele trends in storytelling. Leuk en leerzaam!
 
 
 
 
 
Contact