Zwart op Wit Communicatie

Ik vind verhalen in mensen & organisaties


De smalle grens

 
 
 
 
Rondkomen van een budget van 80 euro per week. Als alleenstaande moeder met vier kleine kinderen is Barbara iedere dag bezig met schrappen, rekenen, puzzelen en piekeren. Ze haalt het, net. Maar soms is er macaroni met alleen maar saus. En uitstapjes of nieuwe kleren voor de kinderen zijn er niet bij. Voor haarzelf? Een keer per jaar twee setjes in de tweedehandswinkel.
 
Het gesprek met Barbara was er eentje dat je bij blijft. Nog steeds. Iedere keer als ik afreken in de supermarkt realiseer ik me met welk gemak ik alles in mijn karretje gooi. Zonder na te hoeven denken of ik het wel kan betalen. Nederig, word je van dit soort gesprekken. En je realiseert je hoe goed je het hebt. Maar ook dat je geluk je zomaar ineens in de steek kan laten. En je net als Barbara afhankelijk bent van de hulp van de Voedselbank.
 
Voor Voedselbank Nederland maakte het Storytelling Gilde – waar ik ook deel van uitmaak – een serie verhalen waarin klanten maar ook vrijwilligers van de Voedselbank aan het woord komen. Indringende verhalen die duidelijk maken dat de grens tussen wel of niet klant van de Voedselbank heel dun is. En die ook inzicht geven waarom de vrijwilligers met liefde zoveel uren in hun werk steken.
 
De verhalen worden gedeeld op de website van Voedselbank Nederland en op hun Facebookpagina. Ze zijn de moeite waard!
 
 
 
Contact