Zwart op Wit Communicatie

Ik vind verhalen in mensen & organisaties

Werk en opdrachtgevers

Op het moment werk ik als interim communicatieadviseur Patiëntenbelangen voor ReumaNederland o.a. aan nieuwsbrieven en andere communicatiemiddelen. 

Voor ZorgBroeders schrijf ik websiteteksten die helder en tegelijk invoelend zijn.

Zorgorganisatie Amarant publiceerde een Jaarbeeld over 2018. Ik schreef een van de verhalen.  https://www.amarant.nl/jaarbeeld/2018/gerrie-verbeet/

Voor zorgorganisatie Thebe maakte ik recent al weer de derde  Verhalenbundel met verhalen van cliënten, bewoners en medewerkers.

Mooi en dankbaar werk om te doen. Ik voel me vereerd als mensen hun hart en ziel voor me openleggen, en vertellen over zorg, ziekte, verlies en dood. Maar ook over liefdevolle verzorging en aandacht van de medemens. Thebe bestaat in 2019 maar liefst 100 jaar. Voor de jubileumwebsite maakte ik verhalen met diverse mensen uit de organisatie.

Voor Thebe werkte ik ook bijna 2 jaar aan een project waarbij protocollen en regelingen worden omgezet naar makkelijk leesbare content op zogenaamde Themapagina’s op Thebe’s intranet.

Bij zorgorganisatie De Riethorst Stromenland draaide ik als interimmer mee op de afdeling Communicatie. Ik werkte hier onder meer aan beeld en tekst voor de fusiecommunicatie, want DRS is van plan te gaan fuseren met twee andere zorgorganisaties in de regio. Zo maakte ik met Buro De Code een video-animatie https://www.rvssamenopweg.nl/informatie/meet-greet 

 

Familiebedrijf in Beeld

Familiebedrijf WVC/WVI uit Werkendam bestaat al meer dan vijftig jaar en wordt nu geleid door twee generaties sterke vrouwen.

 Voor het magazine Familiebedrijf in Beeld sprak ik met de directie, met de werknemers maar ook met relaties, klanten en leveranciers. En leerde ik ondertussen het een en ander over verwarming, fossiele brandstoffen en duurzaamheid.

Present Zorg biedt in haar zorgcentra en bij de mensen thuis (ouderen)zorg in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. In Ameide interviewde ik Thea de Wit over een ongeluk dat zij kreeg tijdens haar werk in de Wijkzorg. Het verhaal leverde een 6 pagina’s tellend artikel op in het kerstnummer van Present Magazine. Net als haar collega’s heeft Thea een enorm hart voor de zorg. Voor Present Zorg maak ik ook blogartikelen en schrijf ik voor intranet.

Voor loopbaancoach Jamie Nederpel redigeerde ik de teksten van haar website (www.jamienederpel.nl) en mocht ik de redactie doen voor haar boek Het is altijd het goede weer van S2Uitgevers. In dit boek geeft wandelend loopbaancoach Jamie inzichten en tips voor iedereen die op zoek is naar werk dat van nature bij je past.

Verder schrijf/schreef ik voor:

 • Work for Marketing
 • Cambium College in Zaltbommel
 • Work for Care
 • Fitvak Magazine (fitnessbranche)
 • Zonnige Zaken (zonnebankbranche)
 • Huidmagazine
 • communicatiebureau David
 • regionaal bedrijvenmagazine Altena Business
 • Brabant Zorg
 • De Telegraaf
 • diverse redacties van de Persgroep-bladen: economie, kunst, regio
 • Issue Magazine

 en tientallen andere opdrachtgevers en organisaties.

Schrijven over mensen die ertoe doen, voor organisaties die ertoe doen, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Benieuwd wat ik nog meer kan?

Je kunt me bereiken via marlenenass@casema.nl of 06 54 248 348.

 
 
 
 
Contact